כל המידע על הוצאת רישיון עסק

הקמת עסק הוא עניין גדול הדורש משאבים רבים, השקעה עצומה וידע לא מבוטל. אחד הדברים החשובים להם נדרש מי שמעוניין בהקמת עסק הוא הוצאת רשיון עסק שהינו תהליך מורכב. על מנת להשיג את הרישיון הנכסף, יש להיערך לתהליך היטב ולוודא בדיוק מה הדרישות מהעסק.הצוות המקצועי של אמירים מסביר מה זה אומר בעצם.

מי זקוק להוצאת רישיון עסק?  

לא כל אחד צריך רשיון עסק, וכאשר ניגשים לענות על השאלה "מי צריך רשיון עסק?" יש לגשת להגדרות שהגדיר המחוקק. על פי צו רישוי עסקים מתוקף כוח חוק רישיון עסק ישנן עשר קבוצות עסקים להן צורך ברשיון עסק מיוחד, והן מחולקות על פי סוג והקשר. רישיון עסק מאפשר לרגולטור לבדוק שאין פגיעה סביבתית ובריאותית, שקיימת עמידה בתקנים וכי התנהלות העסק מפוקחת. בארץ יש 183 סוגי עסקים החייבים להוציא רישיון עסק כדי לפעול. אלו מחולקים לעשר קטגוריות, בהם בריאות רוקחות וקוסמטיקה, דלק ואנרגיה, , מזון, תעשיה מים ופסולת, מסחר ושונות, נופש ספורט ועינוג ציבורי, רכב ותחבורה וחקלאות ובעלי חיים. 

הפעלת עסק ללא רישיון זו עבירה על החוק, יתרה מכך, במידה וקורה משהו לעסק הפועל ללא רישיון, חברת הביטוח אינה מכסה את הנזקים שנגרמו לו. כך שהוצאת רישיון עסק היא בראש ובראשונה האינטרס של בעל העסק. רישיון עסק מעיד כי ננקטו כל האמצעים הנדרשים לשמירה על הביטחון, הבטיחות ובריאות הציבור, כגון סידורי כיבוי אש, בטיחות מבנים ותנאי תברואה מתאימים. 

 

רישיון על פי מקום וסוג

אם אתם רוצים לפתוח עסק עליכם להתנהל מול גורמים שונים. כך לדוגמה, אם אתם רוצים לפתוח עסק בת"א תידרשו לפנות גם להוצאת רישיון עסק בעיריית תל אביב. לכל רשות מקומית ישנם הדגשים שלה, ועליכם להכיר אותם ולתת להם מענה כדי לקבל את הרישיון.

קבלת רשיון עסק לא תהיה תלויה רק במקום בו אתם מקימים את העסק, אלא גם בתחום. כך לדוגמה, רישיון עסק מזון ידרוש עמידה בתנאים שונים מאלה להם ידרש עסק בתחום שירותי השמירה והאבטחה.

היתר רעלים

עסק המחזיק בחומרים המוגדרים בחוק כחומרים מסוכנים מחויב בקבלת היתר רעלים מהמשרד להגנת הסביבה, פיקוד העורף ומשירותי הכבאות, כחלק מהתנאים לקבלת רישוי עסק.

רישוי עסקי מזון

כשמדובר בתחום המזון העניינים מעט יותר מורכבים. מזון הוא תחום רגיש ביותר בנוגע לבריאות הציבור לכן התקנים בו מחמירים יותר. כל עסק הפועל בענף המזון, בתחום ייצור המזון, חייב לקבל רישיון יצרן מזון. עסק המוכר מזון כגון מסעדות, בתי קפה, דוכני אוכל חייב בהוצאת רישיון עסק מזון. רישיונות בנושא המזון מתקבלים ממשרד הבריאות ומהרשות המקומית.

כיום רישוי עסקים מקבל משנה תוקף כשאנו מדברים על עסקים הקשורים לתעשיית המזון. החוק הישראלי מחיל פיקוח קפדני על עסקים בתחום המזון ומטיל הנחיות רבות על עסקים בתעשייה לאורך התהליך לקבלת רישיון העסק.

החל משנת 2020, לפי החוק להגנת בריאות הציבור, יצרני מזון מן החי מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP  ולהטמיע את שיטת העבודה הזו בתוכנית ייצור המזון. מעבר לכך, משרד הבריאות מעודד יותר ויותר מפעלי מזון, בתי חולים וחדרי אוכל של גופים גדולים לפעול על-פי שיטת העבודה של  -Analysis Critical Control Points Hazard - HACCP. 

מדובר בשיטה לניהול מערכות בטיחות של מזון המתמקדת במיפוי ומניעת סיכונים באמצעות תיעוד תהליכי הייצור, ניתוח תהליכים, זיהוי ומיפוי סיכונים המאפשרת הגדרת נקודות בקרה קריטיות למניעת הפצת מזון שאינו בטוח לשימוש. 

לייעוץ, ליווי והכנה למבדקי HACCP, ותקנים נוספים, שירותי הבטחת ובקרת איכות, הוצאת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון, אתם מוזמנים לפנות לחברת אמירים. המומחים של חברת אמירים יסייעו לכם לפעול מול הרשויות, להכין פרשה טכנית, להבין את הדרישות, לתכנן נכון את המבנה ויציגו בפניכם פתרונות אפשריים לדרישות השונות. 

 

 

הוצאת רישיון עסק

 

משרד הבריאות אמון על חלק משמעותי בתהליך רישוי עסקים בתחום המזון ופיקוחו מוסדר תחת חוק תברואת המזון התשכ"ח-1968 ומחייב את בתי העסק לעמוד בתנאים קפדניים כתנאי לקבלת רישיון עסק. 

כך למשל, עסקים המשווקים ומספקים מוצרי מזון, אינם חייבים ברישיון יצרן, אלא רק ברישיון עסק. מזנונים, רשתות שיווק, קיוסקים, מסעדות ובתי קפה נחשבים כעסק מזון ועליהם חלות דרישות אחרות על מנת לקבל רישיון עסק מזון.

כך למשל ישנה, בין השאר, הגדרה לגודל המטבח המותר, הפרדה בין אזורים שונים, תנאים סניטריים הליכי טיפול בשמן, פתרונות נידוף ועוד.

סוג הרישיון מול הרשויות המתאימות

ענף התעשייה של העסק יקבע במובנים רבים את הרשויות מולן יתקיים התהליך. כך למשל מוסכים ידרשו את אישורו של משרד התחבורה, מסעדות את אישור משרד הבריאות וכמובן, יידרשו אישוריהן של הרשויות המקומיות והמשרד להגנת הסביבה על מנת לקבל רישיון.

גורמים רבים ברשויות – מתאגיד המים המקומי ועד למהנדס העיר מעורבים בתהליך קבלת הרשיון ולכן חשוב שיעמוד לצידך גורם מקצועי שיסייע לך להתנהל מולם על הצד הטוב ביותר.

2 השלבים הקריטיים בהליך הוצאת רשיון עסק?

הליך הוצאת רישיון עסק עשוי להתברר כמהלך מורכב אליו יש להתכונן היטב.

  1. תחילה יש להכין בקשת מידע מוקדם, שכולל בין השאר אישורים לקבלת הרישיון ובדיקת הנכס.
  2. יש לדאוג לתכנון העסק על פי חוק, הכנת תכנית אדריכלית והגשה שלה וכן הגשת בקשה בעירייה.

כל ההליכים האלה כוללים בירוקרטיה סבוכה בה רוב האנשים פשוט לא מבינים, לכן כדאי שתפנו לייעוץ מקצועי.

ייעוץ מקצועי עד לרישיון העסק מאיתנו

על מנת לקבל סיוע בכל הנדרש ולערוך הכנה קפדנית שתסייע לך ברישוי העסק, הצוות המקצועי של חברת "אמירים" עומד לרשותך וזמין לפנייתך כעת.

אנו בחברת "אמירים" נסייע לכם להתמודד עם הליך רישוי עסקים משרד הפנים, ונלווה אתכם במהלך הוצאת רישיון עסק וסיעו בהפקת רישיון עסק זמני במקרה הצורך.

כל הזכויות שמורות © אמירים 2022