כפתור פתיחת טופס דברו איתנו
כפתור סגירת טופס רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן
נווט אלינו
בטיחות מזון בבתי חולים – המדריך המלא

בטיחות מזון בבתי חולים – המדריך המלא


לאיכות ובטיחות המזון אותו אנו אוכלים חשיבות רבה ולפעמים קריטית על בריאותינו. ההשלכות, כאשר אוכלים מזון מקולקל עלולות להיות חמורות מאוד, החל מסיכון האוכלוסייה אשר צורכת אותו, לבעיה תדמיתית שתיווצר אצל בית העסק ועד כדי נזקים כלכליים חמורים שנובעים כתוצאה מהשבתה של אוכלוסייה עובדת וכן סגירת המקום המייצר מזון המסכן את בריאות הציבור ע"י הרשויות – משרד הבריאות וכן הפסקת התקשרויות של לקוחות עם עסק מסוג זה.

בתי עסק שונים כגון מסעדות, אולמות אירועים ובתי מלון מחויבים להגיש מזון איכותי שאינו מסכן את הציבור ובכדי לבצע מעקב ראוי, הגוף הרגולטיבי שאחראי על הבדיקות הינו משרד הבריאות. חשוב לציין, שמירה על תברואת מזון הינה קריטית והכרחית ולאו דווקא בגלל החוקים והתקנות, אלא מפני שמדובר על סכנה אשר נשקפת לחייהם של אנשים, ולכן בטיחות מזון בבתי חולים, מסעדות או כל מתחם קולינארי שהוא צריך להיות ללא רבב.

איך לוודא שהמזון עומד בתקן הראוי?

משרד הבריאות אכן מעניק את הרישיון לעסוק בתחום המזון לבתי העסק השונים. הרישיון מייצג את העובדה שבית העסק נבדק מבחינה תברואתית ונמצא תקין ומורשה להגיש מזון לציבור. אחד הפרמטרים על פיהם נקבע האם בית העסק רשאי לפעול בתחום זה הינו תקן 22000 ISO , אשר משמעותו התקנה של מערכות בקרה עבור המזון המאוחסן והמוגש.

על ידי התקנת מערכות הניטור והבקרה הללו, בעל העסק מאפשר את יכולתו לזהות מראש סיטואציות תברואתיות שעלולות לסכן אנשים ובכך להימנע מהגשה של מזון שאינו תקין. בנוסף, תקן זה כולל בתוכו סעיפים כגון HACCP שמשמעותו ניתוח כשלים תברואתיים עתידיים ומזעור הנזקים לחלוטין. בשילוב של יועץ בטיחות מזון מקצועי של חברת אמירים, התהליך הופך למסודר, מוקפד וחשוב מכל מאפשר מזון איכותי שאינו מעמיד בסיכון אף אדם.

שמירה על בטיחות מזון בבתי חולים

בכדי להימנע מהתפרצויות של מחלות וזיהומים שונים, ההקפדה על בטיחות מזון בבתי חולים אשר מוגש לשוהים בו צריכה להיות מדויקת ותקינה בכל יום ויום. מפני שמדובר על מתחם גדול שמאכלס בתוכו המון בני אדם, במידה וישנה תקלה תברואתית הסיכוי להתפשטות ולגרימת הרעלות גבוה ביותר וכתוצאה מכך מדובר על סיכון של אוכלוסייה שלמה אשר גם ככה פגיעה יותר.