כפתור פתיחת טופס דברו איתנו
כפתור סגירת טופס רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן
נווט אלינו
פתיחת עסק מזון - מה כדאי לדעת?

פתיחת עסק מזון - מה כדאי לדעת?


פתיחה של עסק מזון הינו תהליך מורכב ולכן יש צורך במידע מעמיק בתחום. חשוב להבין, באיזה אופן יש לפעול מול גופים רגולטוריים(משרד הבריאות ורשות מקומית) בכדי שתוכלו להקים את העסק שלכם. בעקבות המורכבות של הליך זה, אנו בחברת "אמירים בריאות וסביבה" מציעים לכם שירות ייעוץ וליווי מקצועי בכל הנוגע לפתיחת עסק בתחום המזון.

 

השלב הראשון דורש מכם קבלת רישיון לעסוק בתחום וכדי לאפשר לכם פתיחת עסק מזון על פי דרישות החוק. הגוף האחראי על הנפקת הרישיון הוא משרד הבריאות אשר דורש מכם לעבור תהליך מורכב, מקצועי ועתיר דרישות רגולטוריות  שכולל הצגת מסמכים, עמידה בסטנדרטים וחשיפה בפני וועדות של הרשויות המקומיות. 

 

מעבר להנפקת הרישיון בתחום, משרד הבריאות אחראי על פיקוח שוטף לבחינת תקינות  עסקי המזון במדינת ישראל, ולוודא שהמזון אינו מקולקל ומהווה סכנה לבריאות הציבור . חוק תברואת המזון בארץ נחקק ב - 1968  וסעיפיו השונים דורשים מכל בעל עסק מזון רישיון מעודכן ותקין וכמובן עמידה בכל הדרישות של משרד הבריאות.

 

מה הן הדרישות עבור פתיחת עסק מזון במדינת ישראל?

ישנן מספר דרישות מהותיות ומשמעותיות שכל בעל עסק מחויב לעמוד בהן על פי חוק. לדוגמא, ישנו גודל מינימלי עבור אזור המטבח, חלוקה לאיזורי עבודה לפי הגדרת העסק, והחללים השונים כגון אזור ההסעדה. מעבר לכך, מבחינת תברואה וניקיון ישנם סטנדרטיים בכל אחד מהחללים (מחסן, שירותים, מחסן וכדומה) ללא כל פשרות, וזאת בכדי לוודא שהמזון אשר מוגש לא נמצא בסכנת זיהומים מסוגים שונים כגון חיידקים, חומרים כימיים וגופים זרים, ובכך עלול לגרום לפגיעה בציבור רוכשי המזון.

אם אתם חושבים על פתיחת עסק מזון , עליכם להגיש את כל המסמכים לקבלת הרישיון וכמובן לצפות לבדיקה מטעם משרד הבריאות, שמאשרת את עמידתכם בדרישות שהוגדרו לכם. לאחר שתעמדו בביקורת של מפקחי משרד הבריאות תקבלו רישיון לייצר מזון לציבור לפי התניות שהוגדרו ברשיון.

 

עבודה על פי שיטת HACCP

עבודה על פי תקן HACCP מהווה כגורם קריטי עבור עסקי המזון ובאמצעותה ניתן לעמוד בדרישות ובסטנדרטיים של משרד הבריאות . השיטה כוללת הגדרה ומיפוי של גורמי הסיכון הפוטנציאלים, דרכי התמודדות למניעתם ודרכי בקרה איכותיות שמטרתם לוודא את תקינות המזון בכל השלבים הנדרשים, ובעיקר יכולת לבדוק את מקור התקלות ולטפל בהן בזמן אמת.

 

אם גם אתם מעוניינים להקים עסק בתחום המזון ואתם זקוקים לליווי והדרכה מקצועיים וצמודים, צרו עמנו קשר באתר של חברת "אמירים בריאות וסביבה" ואנו נספק לכם את כל המידע והליווי המקצועיים והדרך המתאימה כיצד לפעול באופן נכון ויעיל.