כיצד מקבלים רישיון עסק מזון?
פתיחת עסק מזון דורש ידע מעמיק בנושא. יש להבין כיצד לפעול מול גופים בירוקרטיים כגון משרד הבריאות או הרשות המקומית שבתחומה אתם מעוניינים להקים את עסקכם. חברת "אמירים" מודעת לקשיים שבעלי עסקים רבים נאלצים להתמודד עמם בעת התהליך ולכן אנו מספקים את הייעוץ המקצועי ביותר כאשר פותחים עסק בתחום המזון, תוך כדי ליווי אשר מיועד לצלוח את כל הבדיקות והשלבים השונים עד לקבלת רישיון עסק מזון.
קבלת רישיון עסק מזון דורש התעסקות מרובה במגוון הליכים בירוקרטיים המקשים על התהליך, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על עסק הכולל שירותי הסעדה קיימת דאגה משמעותית נוספת: קבלת רשיון עסק לעסקי מזון.
משרד הבריאות הינו הגוף אשר אחראי על הנפקת הרישיונות ועל הסטנדרטים בשירותי ההסעדה השונים, כדי לסייע לכם, אנו בחברת "אמירים" מספקים לכם את כל המידע ההכרחי, הליווי המקצועי ודרכי הפעולה בהן יש לנקוט בכדי להפוך את התהליך למקצועי ומהיר ככל הניתן.
הפיקוח על עסקי המזון בישראל
תפקידו של משרד הבריאות לדאוג לכך שהמזון הנמכר במדינה יהיה נקי מגורמי תחלואה שונים, כידוע מזון מקולקל או מזוהם, עלול לגרום לתחלואה. בשנת 1968 נחקק במדינת ישראל חוק העוסק בנושא תברואת מזון.
החוק קובע כי כל עסק המוכר מזון מחויב בהוצאת רשיון עסק לעסקי מזון. החוק מחייב מפעלי מזון, חברות קייטרינג ובתי אוכל לעמוד בדרישות שונות של משרד הבריאות כדי שיוכלו לקבל רשיון.
מהן הדרישות לקבלת רשיון עסק מזון?
כדי לקבל רשיון עסק בעסקי מזון יש לעמוד בדרישות רבות, ומשתנות בהתאם לסוג העסק שאתם מקימים. בין הדרישות ניתן למנות גודל מינימלי למטבח, למחסן ולאתר ההסעדה, ואלמנטים שונים שחייבים להיות בעסק.
כך לדוגמה, עסק פלאפל מחויב במטבח בעל שטח 10 מ"ר, מחסן 6 מ"ר, אולם אורחים 15 מ"ר והתקנת מנדף ריחות ומפריד שומן. בנוסף לדרישות הללו, יבדקו נושאי התברואה והניקיון בכלל החללים במקום כולל המטבח, המחסן, חלל האכילה והשירותים.
תהליך ופתיחת עסק מזון ברישיון
הנפקת רישיון לעסקי מזון עבור ארגונים חדשים הינו אתגר מורכב וזאת מפני שמדובר על תחום אשר קיים בו פוטנציאל של סכנה לבריאות הציבור. הפיקוח על עסקי המזון בישראל נעשה על ידי משרד הבריאות ותפקידו לוודא שהמזון אשר נמכר במדינה מיוצר על פי הכללים הנדרשים ונטול גורמי סיכון ותחלואה לציבור .
בכדי שעסק מסוים יהיה רשאי לקבל את הרישיון ולעסוק בייצור מזון, עליו לעמוד במספר דרישות אשר משתנות בין עסק אחד לאחר. לדוגמא: אזור הכנת המזון חייב להיות בגודל מוגדר ע"י משרד הבריאות, וזאת בהתאם לכמות ומגוון המזון המתוכנן לייצור, שמירה על ניקיון, והדברה בכל אזורי הכנת המזון והגשתו, בהתאם לתוכנית מוגדרת המבוצעת בשוטף ומבוקרת. בנוסף, בדיקה מקיפה של איכות המזון בכל שלבי הכנתו ועד אשר הוא מגיע ללקוח הסופי.
תהליך הגשת בקשה לרישיון עסק מזון כולל בדיקות של תכניות הביצוע לבנייה לרבות תכנון המטבח, הגשת טפסים לרשות המקומית, בדיקה של משרד הבריאות ושל גורמים נוספים. אם לא עמדתם בדרישות בבדיקה הראשונה, תעברו את הבדיקות שוב ושוב עד שתצליחו. זה עלול להיות תהליך ממושך ומתסכל ומלווה בעלויות לא מתוכננות בשל חוסר הידע.
עבודה לפי שיטת HACCP יכולה להיות קריטית עבור עסקי מזון ותסייע מאוד לעמידה בדרישות משרד הבריאות. השיטה כוללת הגדרה של גורמי סיכון פוטנציאלים, דרכי התמודדות למניעתם ודרכי בקרה איכותיות שמטרתם לוודא את תקינות המזון בכל השלבים הנדרשים, ובעיקר יכולת לבדוק מקור תקלות כשהן קורות.
הכנה נכונה ועזרה מקצועית יאפשרו לכם לעבור את התהליך בשלום ולקבל רישיון עסק לעסקי מזון.
ייעוץ מקצועי בחברת "אמירים"
כאשר חסר ידע והיכרות עם הנושא, קבלת היתר עסק לעסקי מזון עלול להיות תהליך ארוך ומייגע. יש צורך בעמידה בתקנים רבים, ואתה כיזם נמרץ לעיתים, לא ממש מבין ברגולציה ובסעיפים השונים שדורש המשרד. חשוב להבין שגם אם תעמוד ברוב הדרישות, אך לא תעמוד בחלק מן הסעיפים, קבלת האישור תתעכב.
כדי להתמודד עם הבעיות הללו כדאי להיעזר בייעוץ מקצועי של יועץ בטיחות מזון, שיסייע לך להתכונן כראוי לבדיקות ולעמוד בכל הדרישות. אנו בחברת "אמירים" מספקים לכם את כל המידע ההכרחי, הליווי המקצועי ודרכי הפעולה בהן יש לנקוט בכדי להפוך את התהליך למקצועי ומהיר ככל הניתן.
היועצים שלנו הם מהטובים בתחום בכל הנוגע לתקנות משרד הבריאות והגנת הסביבה, והבנתם בנושא תסייע לכם רבות בתהליך פתיחת העסק והבקשה לקבלת רישיון עסק מזון.
חשוב לציין, יועץ בטיחות המזון מודע לתהליכים המורכבים הנדרשים לצורך הקמת העסק וקבלת האישורים, ולכן בעת השכרת שירותנו כחברה מייעצת ותומכת אתם מקבלים הכוונה המקלה על מורכבות התהליך.
היועצים המומחים באמירים בריאות וסביבה ילוו אתכם בתהליך ויסייעו לכם לקבל את רשיון העסק ללא עיכובים מיותרים.