היתר עסק מיועד ליזמים המבקשים להקים ולנהל עסק בארץ. זה יכול להיות עסק חדש לגמרי או קיים רק שעובר למקום חדש
היתר / רישיון עסק מזון מונפק על ידי משרד הבריאות ויינתן לאחר סיום מוצלח של תהליך הבקשה הכולל קבלת מילוי טפסים, תוצאות בדיקה מוצלחות וקבלת תשלום על אגרות בקשה.
הוצאת רישיון עסק היא צעד קריטי בהענקת לגיטימציה לארגון או עסק להבטחת עמידתו בתקנות המדינה. היתר זה, מונפק ע"י הרשות המקומית או העירייה.
מהו חוק הגנה על בריאות הציבור בתחום המזון? מהו תקן HACCP ומה החשיבות שלו לשמירה על בריאות הציבור? היכן ניתן לקבל ייעוץ והכוונה במטרה לעמוד בתקן ובדרישות החוק?
כשמקימים עסק חדש נדרשת מעורבות של כמה רגולטורים הכוללת הוצאת רישיון עסק, בענף המזון החשיבות היא שבעתיים בייחוד כשמדובר בפוטנציאל למפגע תברואתי
לא מעט אנו שומעים על מזונות מזוהים מיקרוביאלית שלא טופל ע"פ כללי תברואת המזון לכן כל עסק שעוסק במזון נדרש להנפיק רישיון לפני שהוא מספק אותו
הליך הוצאת רישיון עסק הוא אחד השלבים הראשונים ביותר בדרכם של עסקים להיות עסק או ארגון תקין וכשיר בהתאם לחוק אך האם הוא מתאים לכל עסק?.
בהתאם לדרישות משרד הבריאות לעסקי מזון והמשרד להגנת הסביבה לארגונים בהם קיים סיכון לזיהום נדרשים להגיש טופס פרשה טכנית, על מה ולמה? בכתבה הבאה:
רישוי עסקים הוא תחום שנועד לשמור על בריאותו של הציבור וקהל הלקוחות תוך כדי שמירה על פעילותו התקינה של העסק
על פי חוק כל בעל עסק בישראל מחויב להגיש את מסמך "פרשה טכנית" המפרט היבטים סביבתיים ועסקיים וזאת על מנת להוציא את רישיון העסק.
כל הזכויות שמורות © אמירים 2022