כיצד תקן haccp יכול לעזור לך?
רוצה לפתוח עסק הקשור לתחום המזון? יכול להיות שכבר יצא לך להסתבך עם השגת רישיון להפעלת העסק, שכן בעסקי המזון מדובר בנושא מפורט, סבוך ובירוקרטי במיוחד. לכן, הגיע הזמן לשמור על תברואת מזון העסק, ולשלב את תקן haacp בעסק שלך.
מה זה תקן haacp בכלל?
תקן haacp, הוא ראשי תיבות של "Hazard Analysis Critical Control Point", והמוכרת בעברית כ-'ניתוח סיכונים ונקודות בקרה קריטיות', היא מערכת ניהול בה משתמשים בכדי לוודא את הבטיחות המזון באמצעות ניתוח ובקרה של סכנות ביולוגיות, כימיות ופיזיקליות מייצור חומרי גלם, רכש וטיפול, ומייצור, הפצה וצריכת המוצר המוגמר.
התקן רלוונטי לכל תחומי המזון, כולל אלו המתבקשים יותר כמו בשר, דגים ומאכלי ים, או כל דבר מאכל המגיע מיצורים חיים, כמו מוצרי חלב לסוגיהם, וגם דברים המתבקשים פחות, כמו ייצור בטיחותי של מיצים ומשקאות לשתייה. התקן הזה חשוב במיוחד לווידוא והשגחה על תברואת מזון במגוון רחב של עסקים ומקומות.
איך זה משתלב בעסק שלי?
כל התחומים שהוזכרו לעיל, כלומר סכנות ביולוגיות, פיזיקליות וכימיות העשויות לפגוע במזון, ובפרט במוצר שלך, ידועים לפי התקן כ"סיכונים". לכן, בכדי לאתר ולהתמודד עם ה"סיכונים" הללו, יש לבצע ניתוח סיכונים מדוקדק.
למרות שאולי אפשרי לערוך את הניתוח הזה בעצמנו, ההמלצה הרשמית היא שהניתוח יתבצע אך ורק על ידי יועץ בטיחות מזון מוסמך, שכן מדובר בתהליך מורכב, הדורש ערנות ומומחיות רבה. הרעיון בניתוח סיכונים הוא לא רק למצוא סיכונים קיימים, אלא גם לנסות ולאתר מבעוד מועד גורמים העשויים להפוך לסיכונים שכאלו בעתיד, ולבסס הרגלים ואמצעי בטיחות שונים בכדי לדאוג שהגורמים הללו יישארו רדומים, בטוחים, והכי חשוב – בריאים.
לא חייבים לעבור את זה לבד
אם תקן haacp מסייע לך, אך אין לך מושג איפה אפשר למצוא יועץ מתאים שניתן לסמוך עליו – תמיד אפשר לבקש עזרה. חברת "אמירים" סביבה ובריאות, המתמחה בכל הקשור ליצירת סביבה עבודה בריאה הן לעובדים והן ללקוחות, מספקת יועצי בטיחות מזון מקצועיים, מנוסים ומוסמכים לכל דורש, אשר ידאגו עבורך שהעסק שלך עומד בתקן של ניתוח הסיכונים. ככה, נוכל להיות בטוחים שהעסק שלנו הכי בריא שאפשר, ולהשיג את רישיון העסק המיוחל.