כפתור פתיחת טופס דברו איתנו
כפתור סגירת טופס רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן
נווט אלינו
בטיחות מזון ומעבר לקבלת רישיון יצרן / עסק והסמכה ל -  HACCP

בטיחות מזון ומעבר לקבלת רישיון יצרן / עסק והסמכה ל -  HACCP


חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) מחייב כל יבואן, יצרן ומשווק של מוצרים מן החי, קרי מוצרי עופות בשר ודגים, לקבל רישיון על פי דרישות משרד הבריאות, שמועברות בפרוט רב לכל יצרן מזון הפונה לקבלת רישיון המתאים לעיסוקו. היצרנים נדרשים להטמיע את המערכת בארגון בכל שלב הקשור לטיפול במזון.

יצרן או בעל עסק למזון שאינו עומד בדרישות, לא יוכל לקבל רישיון יצרן מזון וממילא לא יוכל להמשיך לייצר, לייבא  או לשווק את התוצרת שלו ומזון מן החי בכלל.

נהלי משרד הבריאות מחייבים את כל עסקי המזון לפעול לפיהם. תקן HACCP  הוא כלי עבודה המאפשר לנהל את תחום ייצור המזון לפי דרישות משרד הבריאות, ומאפשר ליצרני המזון לבדוק את עצמם בכל רגע נתון ולאחזר תהליכי עבודה במצבים של תקלות, לתקן את המצב, ללמוד ממנו ולשנות נהלי עבודה כדי להגיע לתוצאה רצויה – מזון בטוח לצריכה.

חוק הגנה על בריאות הציבור – מזון

חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), נועד לקבוע ולהסדיר את הכללים בכל הנוגע לעיסוק במזון מן החי על כל ההיבטים שלו – החל משלב הרכש או הייבוא, עבור לאריזה ולהובלה של המזון וכן אחסון נאות ושימוש נכון במזון מן החי.

החוק נועד להסדיר את ההתנהלות בתחום ומגדיר מחדש את החובות המוטלות על כלל העוסקים במזון שאיתם ניתן למנות יצרנים, יבואנים, סיטונאים ומשווקים וכן מסעדנים ועסקים העוסקים בהסעדה מוסדית כגון חברת קייטרינג מטבחי בתי חולים ומוסדות בהם מכינים מזון לשוהים במקום ולצוות העובדים ועוד. חוק הגנה על בריאות הציבור מעניק סמכויות אכיפה רחבות למשרד הבריאות עד כדי שלילת רישיון יצרן מיבואנים, משווקים ויצרני מזון שלא יעמדו בדרישות שלו.

תקן HACCP והמשמעויות שלו

תקן HACCP ( (Hazard Analysis Critical Control Pointתואם את דרישות החוק בנושא הגנה על בריאות הציבור (מזון). התקן נועד לזהות ולטפל בסיכונים העלולים להתקיים בכל אחד מהשלבים של הטיפול במזון. התקן קובע שורה של נקודות קריטיות בדרך שעובר המזון, מחומרי הגלם עד למוצר הסופי, החל משלב הגידול החקלאי וכלה במוצר המוכן המגיע לצרכנים.

האחריות לתקינות המזון היא של היצרנים והמשווקים, משרד הבריאות עורך בקרות ע"י מומחים מטעם לשכות הבריאות המחוזיות ובודק שתהליכי הייצור והבקרה עומדים בדרישות הנהלים.

תעודת הסמכה רשמית לתקן HACCP תאפשר ליצרן או למשווק לפעול ביעילות ולבצע בקרות פנימיות שוטפות . על מנת לקבל את ההסמכה.

אמירים בריאות וסביבה, מעמידה לשרות יצרי המזון צוות של יועצים בכירים מתחום המזון הבקיאים בדרישות החוק, נהלי משרד הבריאות ותקני בטיחות מזון כגון HACCP , 22001 ISO וכן תקן ניהול איכות 9001 ISO  הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לפנות אלינו ונתאים לך את היועץ המתאים לקבלת ההסמכה בדרך המתאימה והמדוייקת.