שמירה על הסביבה וחיסכון תקציבי: התייעלות אנרגטית בארגונים
התייעלות אנרגטית מובילה לחיסכון משמעותי במשאבי הטבע - גז, פחם ונפט, וכתוצאה מכך לחיסכון כלכלי גדול ולשמירה על הסביבה. עם עליית המודעות הסביבתית באנושות, העולם כולו צועד אל עבר עתיד ירוק וחסכוני יותר. מדינת ישראל נקטה אף היא בצעדים רגולטוריים שמטרתם להצעיד את כולנו בכיוון זה.
על מנת לעמוד בדרישות החוק ולבצע באופן היעיל ביותר את הצעדים הדרושים לחיסכון אנרגטי במפעל או בארגון שלכם, מומלץ מאוד להיוועץ במומחים לתחום כמו צוות היועצים המקצועיים של חברת אמירים בריאות וסביבה.
הרגולציה הישראלית בתחום התייעלות אנרגטית
כבר למעלה מעשור שממשלת ישראל מקדמת התייעלות אנרגטית בארץ כיעד לאומי. במסגרת החלטת ממשלה מס' 4095 שהתקבלה בשנת 2008 וכותרתה "צעדים להתייעלות אנרגטית - צמצום בצריכת החשמל", הוגדרו הצעדים שיש לנקוט על מנת להביא להתייעלות אנרגטית ולהפחתה של 17% בשימוש בחשמל בארץ עד לשנת 2030.
בשנת 2010 הוכנה בהמשך לזאת התכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית, ובעקבותיה הודיע משרד האנרגיה בשנת 2018 על סדרת מענקים בסך 74 מיליון ש"ח לתעשיינים, ליזמים ולרשויות מקומיות שיובילו תהליך של התייעלות בשימוש באנרגיה במתקנים שלהם.
בארגונים רבים היום בישראל, עדיין ניתן להביא להתייעלות משמעותית בשימוש האנרגיה במתקן. לשם ההדגמה, בבתי חולים רבים בארץ עדיין עושים שימוש בצ'ילרים בסגנון מיושן, אותם ניתן להחליף במערכות קירור מתקדמות וחסכוניות יותר.
שלבי תהליך ההתייעלות האנרגטית
תהליך ההתייעלות מתחיל בשלב הראשוני של סקר אנרגיה. במסגרת תהליך זה, צוות המומחים סוקר באופן יסודי ומובנה את כלל צריכת האנרגיה בארגון. המעבר השיטתי בוחן את מכלול התשתיות המרכזיות בארגון, ובהן מערכות המיזוג, מערכות הקיטור והחום, מערכות התאורה, המנועים ועוד.
לאחר סיום שלב איסוף הנתונים מהשטח, מתבצעת אנליזה מעמיקה שמתוכה עולות ההמלצות לחיסכון אנרגטי בארגון. כמובן שבסיום שלבי איסוף הנתונים וניתוחם, נכתב דו"ח שבמסגרתו ניתנות לארגון ההמלצות האופרטיביות לחיסכון, תוך פירוט מובנה בחלוקה לפרויקטים וציון לוחות זמנים ועלויות.
בנוסף מצויינות החלופות השונות לדרכי הפעולה, והתועלות הצפויות ממימוש תוכנית הסיוע. בהמשך נכנס הארגון גם לתהליך של העלאת המודעות הארגונית לתחום ההתייעלות והחיסכון אנרגטי, תוך יישום בפועל של התוכנית.