מה כולל תפקידו של יועץ בטיחות מזון?


דמיינו שאתם נהנים מסלט טרי ורענן במסעדה האהובה עליכם, ופתאום מגלים בפנים שערה. תגלית זו אמנם אינה מסכנת חיים, אך היא בהחלט דוחה ועלולה בקלות להרחיק את הלקוח לתמיד מהמסעדה.

יעוץ של מומחה לא ייתן לזה לקרות. כך גם לא זריקת אלפי שקלים לפח בשל מקרר ללא ניטור והתראה אשר גרם למזון להתקלקל.

בטיחות מזון כוללת גישה מקיפה המבטיחה שכל היבט של טיפול, הכנה ואחסון של מזון מתבצע תחת הנחיות מחמירות. הקפדה על פרוטוקולי בטיחות מזון חיונית לכל עסק בתעשיית המזון.

מה החשיבות של יועץ בטיחות מזון?

בטיחות מזון חשובה מכמה סיבות:

  • שביעות רצון הלקוחות. חוויה לא נעימה אחת עלולה להוביל לאובדן אמון הלקוחות והעסק. 
  • ציות לחוק. עסקי מזון נדרשים לעמוד בחוקים ותקני בריאות ובטיחות ספציפיים ומחמירים. אי ציות יכול לגרור קנסות כבדים, פעולה משפטית או אפילו את סגירת העסק.
  • הגנה על הבריאות. תברואת מזון נאותה מסייעת במניעת מחלות המועברות במזון, ומגינה הן על הלקוחות והן על העובדים.

 תפקידו של יועץ בטיחות מזון 

בעת פתיחת עסק בענף המזון - בין אם זה מסעדה, שירות קייטרינג או מפעל לייצור מזון, נדרש ניווט מורכב ברשת של תקנות ודרישות. זה המקום שבו יועץ בטיחות מזון מקצועי הוא בעל ערך רב ויוכל לסייע בדברים הבאים:

  • עמידה בתקנות. יועץ בטיחות מזון בקיא בכל הדרישות של משרד הבריאות  ויכול לעזור לבעל העסק לעמוד בהן באופן מלא.
  • הכנת פרשה טכנית. הכנת התיק עם כל המפרט הטכני, תהליכי הייצור, תוכנית העסק, המשמעויות הסביבתיות וכיצד תנוהל בטיחות המזון. 
  • פיתוח תוכנית עבודה. היועץ מגבש תכנית עבודה מקיפה המתווה כיצד יפעל העסק בהתאם לתקנות בטיחות המזון, כולל הפריסה של ציוד המטבח, אזורי אחסון ועוד.
  • יעוץ מקצועי מעניק הדרכה לבעלי העסקים ולעובדים כיצד לשמור על סטנדרטים גבוהים של בטיחות מזון מדי יום. באיזו טמפרטורה, באילו כלים מאחסנים, כיצד לתחזק באופן המונע זיהום ועוד. 

 השגת תקני HACCP 

בנוסף לעמידה בדרישות בטיחות המזון הכלליות, עסקים רבים שואפים להשיג את תקן HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point),  המספק גישה מונעת ושיטתית לבטיחות מזון. HACCP  מתמקד בזיהוי וניהול נקודות קריטיות בייצור ושימור מזון בהן עלולים להתרחש סיכונים פוטנציאליים.

השגת תקן ISO 9001 המתמקדת במערכות ניהול איכות, היא תחום נוסף שבו מומחיותו של יועץ בטיחות מזון לא תסולא בפז. 

חברת "אמירים" מעסיקה צוות מומחים מנוסה ומקצועי בתחום ייעוץ המזון, כולם בעלי רקע וניסיון מתאימים כדי ללוות עסקים בעולם המורכב של בטיחות מזון. היועצים שלנו מספקים ייעוץ מותאם אישית בהתאם לסוג העסק. בעלות לא גבוהה של יעוץ תוכלו לחסוך המון כסף כתוצאה מאובדן לקוחות, פגיעה במוניטין, קנסות גבוהים וזריקת חומרי גלם יקרים לפח.

כל הזכויות שמורות © אמירים 2022